CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ETKİNLİKLERİ

Okulumuz tarih öğretmenleri  Mustafa ŞAHİN ve Bahar ANIK , Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı dolayısı ile öğrencilerimize "Cumhuriyet" konulu sunum gerçekleştirdiler.

Emeği geçen öğretmenlerimize tesekkür edeiyoruz.

 

Sema Karhan Anadolu Lisesi’nde Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Tarih Öğretmeni Mustafa Şahin tarafından öğrencilere, Atatürk’ün hayatı ve Cumhuriyetin Kuruluş yıllarıyla ilgili sunum yapıldı. Öğrencilerin tamamının katıldığı sunum ilgiyle dinlendi.

YAPILAN konuşmada şu ifadelere yer verildi; “Cumhuriyetimiz, kökleri tarihin derinliklerine uzanan yüz yıllık bir çınar. Mustafa Kemal 1919’da işgal altındaki bu ülkeyi istiklaline kavuşturmak için, millete doğru yola çıktı. Büyük Nutuk’unda vicdanında sakladığı bir milli sırdan söz eder. Bu sır ne askeri bir strateji, ne siyasi bir tasarı, ne de ayrıntılı bir eylem planıydı. Bu sır yeni bir toplumsal bünye, yeni bir idare ve yeni bir gelecek tasavvurunu içeriyordu. Bir dönüşüm iradesine ihtiyaç vardı. Köhnemiş, kendini yenileme yeteneğini kaybetmiş toplumsal ve siyasal düzen terk edilmeliydi. Çağın gereklerini cesurca kucaklayan modern bir cumhuriyet kurulmalıydı. Tüm mücadeleye yön veren, bu hedef oldu. İşte bugün, bu hedefin yerine gelmiş olmasının büyük gururunu yaşıyoruz. Mustafa Kemal kimsenin aklına bile getiremediği cesareti ve cüreti gösterdi. Ama en cüretli adımları atarken bile en geniş ittifakın ve toplumsal rızanın sağlanmasına dikkat edildi. İşte, Mustafa Kemal’i kurucu önder Atatürk yapan da, bu oldu. Bu yüzden Atatürk bugün de hala bizlere ilham vermeye devam ediyor” dedi.

27.10.2023 85

27-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023